News:

Sudah daftar tapi belum bisa masuk log? Aktifkan dulu akunmu. Lihat keterangan lebih lanjut di New Party.

Main Menu

Soroboyoan

Started by Èxsharaèn, 09 October 2007, 10:46:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Èxsharaèn

Aku gak yakin onok sing isa Suroboyoan asli, gak kecampur aduk kaya ngene :D

Hayo stash ngerti gak? Kudu ngerti lho ya, wong urip nang Suroboyo wis pirang taun...

Wis, ngomong apa ae kono, katene sing metu apa ae, asal jok misuh lho ya!!!
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen

Stash

Wes makan durung???? ( Wes bener ora cara nulise? )
Twitter ID : stefano1003
Facebook : http://www.facebook.com/stefano.ariestasia
Google+ : stefano.ariestasia
Blog : http://catatanstefano.wordpress.com

Èxsharaèn

Yo wes lah, tapi saiki luwe maneh :P

(bener kok, bahasa Surabaya agak nggak konsisten nulisnya, bisa pakai tulisan aslinya dari bahasa Jawa atau disamain dengan cara bacanya)
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen

Stash

nang omahku ae, onok donat J.CO :)
Twitter ID : stefano1003
Facebook : http://www.facebook.com/stefano.ariestasia
Google+ : stefano.ariestasia
Blog : http://catatanstefano.wordpress.com

Èxsharaèn

adohe cak... jemput mrene gih :P

ojok-ojok garek dus-e thok :D mauuuu....
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen

Stash

Twitter ID : stefano1003
Facebook : http://www.facebook.com/stefano.ariestasia
Google+ : stefano.ariestasia
Blog : http://catatanstefano.wordpress.com

ch1m0x

wahh .. topikke wes basi .. gak onok seng arep ngomong2 maneh tah ?

aku yo bingung lek dikongkon ngomong tanpa topik koyok ngene iki ..

yo wes nggeh ..

aku arep turu sek ..

eh .. adhus disik seh .. gerah .. duhhh howone koyok neroko

Èxsharaèn

Hi hi hi, ancene gak onok topike neng kene, jadi ya ngobrol sak'keneke ae ;D
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen

ch1m0x

duh .. aku bingung, forum iki kok suepi ne pol yo ?

mosok wong'e seng ngobrol mek aku, ex, stash, kei .. iku2 a'e

sampe' bosen ndelok'e

Èxsharaèn

Yo marine piye malih... (lah mulai kecampur deh :P) makane konco2mu jak'en mrene ben rame :D

Mestine ono 8 maneh sing isa melu ngramekno, tapi rasae lagi sibuk kabeh... kerjoan lah, TA lah... yo dimaklumi wae...
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen

caktho

hehehe..
wah wah, iki ketoro duduk arek suroboyo asli
suroboyo-an iku gak ono "piye" ono'e "yo'opo", gak ono "ora" ono'e "gak"
lek kepingin iso suroboyoan yo kudu suroboyo asli ojo kecampur basa kulonan
yo wis ngono ae
lek aku salah yo aku njauk sepurane rek, trus benerno ojo meneng ae

Èxsharaèn

#11
** Balik Indonesia dulu **

Hi hi hi, aku sih asli Surabaya, tapi bahasaku masih halus ;D dulu pengasuhku waktu kecil masih pakai bahasa krama dan ngoko alus, jadi kebawa deh sampai sekarang. Memang sih aku sempat besar di Bojonegoro, di sana bahasanya masih halus, ya tambah terpengaruh aku :D Soalnya aku cenderung berpikiran kalau bahasa Surabaya itu agak kasar, jadi kata-kata yang menurutku agak kurang enak didengar aku ganti dengan padanannya di bahasa ngoko. Jadinya ya... kecampur aduk dah... :P

Tapi kalau berbaur dengan orang lain, biasanya justru bahasaku yang terbawa ngikut bahasa orangnya (asal masih seakar bahasa Jawa, kecuali kalau krama aku angkat tangan deh...). Gawat yah :D

Perlu kamus rasanya nih :P
Jangan lupa ikutan serunya petualangan Our Journey!
~ A, èxshna il utnön qu our journey shallaran a èndh... ~

Profiles
About.me https://about.me/hoshiro.exsharaen